Knapen: 12-13 jaar

Knapen: 12-13 jaar

De leden van -16 jaar heten in KSJ-KSA-VKSJ de Knapen, Jimmers of Knimmers, in KSA Zulte heten ze dus de Knapen. Ze zijn stilaan ‘groot’ geworden en mogen de echte wereld gaan verkennen. Ze gebruiken de vrijheid die ze genieten als pubers om op avontuur te trekken. Ook in KSJ-KSA-VKSJ kunnen ze met vanalles gaan experimenteren. Deze groep avonturiers is al redelijk zelfstandig geworden in al wat ze doen.  De activiteiten worden al heel wat avontuurlijker, relaxer of zelf bedacht en de vriendengroep heel wat hechter.

Door hun overstap naar de +12 mogen ze ook enkele nieuwe activiteiten ondergaan, zo ga je als Junior steevast naar je eerst gewestactiviteit of ga zeker mee op een provinciaal weekend Gamel genaamd. Ook het kamp verandert. Je mag nu mee op groot kamp van 6 tot 15 augustus ergens in een dal in de Ardennen. Op een grasveld leer je hoe je tenten opzet, tafels sjort een houtvuur maakt en elke dag je eigen potje kookt op het vendelvuur dat je zelf moet voorzien van hout. Back to basic op kamp gaan, je zal nooit meer anders willen…

Als je nog meer info over de Knapen wenst dan kan je best eens bij een van de Knapen om info vragen of bij een van de leiders natuurlijk!

De Knapen